top of page
  • Writer's pictureJarmo Kauppinen

Headhunter kertoo: Työtapasi erottaa sinut muista kandidaateista

Muutosneuvotteluilmoituksia sataa organisaation koosta riippumatta ja osaajia on tarjolla enemmän kuin vuosiin. Miten erottautua hakijoiden joukosta? Millaisia ihmisiä nyt haetaan?


Rekrytoinneissa on nyt selkeä trendi: positioihin haetaan uusia ideoita, näkökulmia, verkostoja ja toimintatapoja tarjoavia ihmisiä. Maailma on mennyt eteenpäin niin työ- kuin toimintatavoiltaankin, joten nyt etsitään substanssiosaamisen lisäksi laatikon ulkopuolista katsontakantaa, tai vähintään kykyä siihen.


Millainen on tapasi toimia?

Kysyn jokaiselta kandidaatilta, millainen on hänen tapansa toimia, sillä headhunterina katson ihmistä aina kokonaisuutena. Pelkät rivit CV:ssä eivät kerro henkilön persoonasta tai tavasta toimia työyhteisössä. Rekrytoinnissa parhaat matchit tehdään kun yhdistetään oikea ihminen oikeaan kulttuuriin ja työtehtävään.


Oman toimintatavan taustalla on aina motivaatio. Jotkut kouluttavat itseään tullakseen paremmaksi nykyisessä tehtävässään, toiset haluavat esihenkilöasemaan.


Omaan tapaan toimia vaikuttavat mm. perhepiiri, kasvatus, työkaverit, harrastukset, esikuvat ja esihenkilöt. Myös epäonnistumiset ja vastoinkäymiset antavat parhaassa tapauksessa uutta särmää. Toiset saavat draivinsa sosiaalisista tilanteista keskustelemalla päivän pähkinästä, toiset selvittävät itsenäisesti taustoja ja keräävät dataa. Oikeaa tai väärää vastausta ei ole, vaan kyse on siitä, tunnetko itsesi ja työkulttuurin, jossa loistat.


Valmistaudu keskusteluun

Asiakkaille esiteltävät kandidaatit tietävät oman arvonsa ja saavuttamansa tulokset. He ovat innostuneita, motivoituneita ja aktiivisia ihmisiä. Se, osaatko kertoa oman tapasi toimia, erottaa jyvät akanoista. Ole rohkea, kunnianhimoinen ja tunne itsesi. Oman toimintatapasi saat selville pohtimalla näitä kolmea kysymystä:


1. Mitä teet eri tavalla kuin kollegasi?

Onko alalla tai positiossa vallitseva työtapa? Onko sinulla ajatuksia siitä miten toimenkuvaa kehitetään tehokkaammaksi?


2. Miten toimintatapasi hyödyttää organisaatiota?

Raa’asti sanottuna sinusta pitää olla hyötyä työnantajalle. Kuvaile skenaario, jossa juuri sinun osaamisesi, draivisi, motivaatiosi ja työtapasi tuovat työnantajalle ehdotonta etua.


3. Mitkä ovat konkreettiset tuloksesi?

Konkreettisten tulosten kohdalla on yleisin kompastuskivi – suomalaisen työntekijän odotetaan kehuvan tiimiä, asiakasta, organisaatiota ketä tahansa muuta kuin itseään. Keskustellessasi headhunterin kanssa sinun tulee osata ottaa kunnia tekemästäsi työstä. Kerro konkreettisesti, mitä tuloksia olet saanut aikaan euroissa, prosenteissa tai muissa mitattavissa yksiköissä.


Keskustelu headhunterin kanssa, kun olet vakituisessa työsuhteessa?

Maailman taloustilanteen ollessa epävakaa vakituisen työpaikan vaihtaminen voi vaikuttaa järjenvastaiselta. Vaikka olisit tyytyväinen tilanteeseesi nyt, verkostoituminen headhunterin kanssa on kannattava liike. Epävakaassa maailmantilanteessa tarve voi tulla yllättäen, ja keskustelun myötä headhunterille on jäänyt sinusta muistijälki.


Keskusteluissa moni myös oppii, miten CV kannattaa muodostaa ja miten tuoda esille omaa spesiaaliosaamistaan. Samalla kuulet, millainen tilanne rekrytoinnissa on omalla alallasi ja saat peilattua omaa osaamistasi mahdolliseen tulevaisuuden urapolkuun.

315 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page