top of page
  • Writer's pictureJukka-Pekka Annala

Yrittäjän pohjakunto

Päivitetty: 7. marrask. 2023


Kävin suurella kirkolla, Stadissa tämän viikon maanantaina.

Fiilis oli hyvä, aurinko paistoi ja syksy loisti kaikilla väreillään koko moottoritien matkalta.

Tapasin sovitusti yhden yrittäjän, organisaationsa johtajan, sekä tämän esittelemänä erään toisen yrittäjän.


Puhelimme heidän bisneksestään ja ajankohtaisista haasteista, tulevista näkymistä. Kumpikin käy tiukkaa kisaa kilpailijoiden kanssa ja pitävät omat joukot aktiivisina kehittämällä yrityksiään. Tulevat mutkat kuta kuinkin tiedetään, muttei vielä kumpaan suuntaan pitää osata kääntää. Ylämäkiäkin on varmasti edessä, mutta vauhtikestävyys on todennäköisesti riittävä. Kaverit vaikuttivat itseensä luottavilta, itsensä kokoisilta ja eteenpäin haluavilta.


Sivumennen sanoen, molemmat kohtaamani miehet ovat komeasti pärjänneet tehtävissään ja yrityksensä tietysti myös.


Kysyin siltä, jota alun perin olinkin mennyt tapaamaan, mikä on hänen hyvien tulostensa salaisuus, menestyksen resepti. Kysymys pysäytti selkeästi. Ei ole tätä tarvinnut miettiä.

Vastaukseksi sukeutui jotakuinkin tällainen: sitoutuminen kulloisiinkin tehtäviin, tunnollisuus (ahkeruus) ja halu kehittyä. Näitä piirteitä pintautui ja ehkä rivien välistä myös se erityistaito, että hän saa omat tiimit toimimaan antamalla tilaa sopivasti. Ja saamalla muut tuntemaan olonsa hyväksi.


Oli mahtava nähdä nämä hemmot. Tuli etuoikeutettu olo ja työlle (niin kuin sen koen) taas uusi merkillinen merkitys.


Innostustani ja iloani lisää se, että molemmilla näillä yrittäjillä on historiassaan kilpaurheilijan elämä. Se ei sinänsä laita ketään menestyksen vääjäämättömälle ladulle varsinkaan urheilun jälkeisen työelämän osalta. Nämä kaksi olivat osanneet ajallaan tehdä muutakin kuin perässähiihtoa ja peesausta. He olivat löytäneet intoa itsensä kehittämiselle ja tilaa omalle ajattelulle. Arvaan, että urheilu on antanut kokemusta myös vastoinkäymisten ja tappioiden käsittelystä sekä toivottavasti ja todennäköisesti elämän epävarmuuden kanssa toimimisesta.


Molemmilla oli käynyt tuuri, tsägä, siunaus, vahinko, onni tai jokin muu näkymätön vaikuttava voima siinä, että jossain sopivassa vaiheessa oli löytynyt huikea dynaaminen, komplementoiva taistelupari tai pieni yhteisö, jossa olennainen oma kasvu pääsi tapahtumaan ja sivutuotteena syntyi ainutkertaista liiketoimintaa.


Saattoi silläkin olla merkitystä, että molemmat ovat lähtöisin Tampereelta ; D


Eräs avustamamme toimitusjohtajarekrytointi meni maaliin ja saimme kilpailijalta huippuvahvistuksen Armstrongin joukkueeseen (aloittaa marraskuussa). Mainio maanantai!


Onko sinulla patoutunutta intohimoa, ammatillista paloa tai työhön liittyvä sielunkumppani löytynyt vai vielä löytymättä? Ota yhteyttä ja jaa tarinasi viestinä tai vaikka tämän postauksen kommenttikentässä.


JP Annala

61 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Commenti


bottom of page